Selecteer een pagina

BovicBoost

Oorsprong

BovicBoost is een biest (colostrum) serum ontwikkeld om pasgeboren biggen een Boost te geven en de biggensterfte zo laag mogelijk te houden. In samenwerking met Colostrum Processing wordt er colostrum verzameld van gecertificeerde melkveehouderijen. Alleen het overtollige colostrum van de eerste twee melkingen wordt gebruikt, uiteraard staat het welzijn van het kalf op de eerste plaats.

Proces

Nadat de colostrum is ontdooid worden eerst het vet en de caseïne verwijderd waarna de wei wordt geconcentreerd en steriel gemaakt middels filtratie. Door de koude behandeling blijven de biologische activiteiten intact. Door middel van dit proces wordt het sterkst mogelijke concentraat verkregen.

Werking

Colostrum heeft een complexe en unieke samenstelling van essentiële aminozuren, vitaminen, mineralen, sporenelementen, enzymen, natuurlijk groeihormoon en actieve immuniteit eiwitten. De aanwezige melksuikers geven directe energie en de lactoferrine en PRP’s activeren het immuunsysteem. Dankzij deze unieke samenstelling krijgen jonge zoogdieren de kickstart die ze nodig hebben.

Gebruik BovicBoost

Minimaal 2-3 cc BovicBoost oraal toedienen zo snel mogelijk na de geboorte middels de doseerspuit (1 dosis is 2 cc). BovicBoost is te gebruiken als individuele behandeling maar ook als toom behandeling. Een extra dosering binnen 12-24 uur is geen probleem. Tot 60 biggen per flesje.

“Hoe kunnen we op een goede en gezonde manier de biggensterfte in Nederland verminderen?”

Dit was wat wij als Bovic ons afvroegen na het zien en horen dat er meer dan 5.000.000 biggen per jaar te zwak of te licht geboren worden waarna ze binnen één maand sterven. Al snel kwamen we bij Colostrum Processing, een bedrijf wat zich bezighoud met het verzamelen en verwerken van colostrum (biest) van runderen.

Eerst worden het vet en de caseïne van de colostrum verwijderd waarna het steriel gefilterd word. Vervolgens blijft er een 100% colostrum concentraat over met hoge biologische activiteiten, zo is BovicBoost ontstaan.

Door het toedienen van BovicBoost krijgen de biggen een extra boost die ze nodig hebben om vitaal aan het leven te beginnen. Minder uitval betekent meer biggen wat een hoger rendement gaat opleveren en dus een maximale opbrengst.

BovicBoost is een product zonder toevoegingen en dus puur natuur, dat is wat Bovic uniek maakt.

Onze Missie

Er zijn vele onderzoeken gedaan waaruit blijkt dat er nog steeds meer dan 5.000.000 biggen per jaar komen te overlijden omdat ze simpelweg te zwak of te licht zijn. Dit kan zijn omdat de toomgrootte te groot is of omdat de biggen niet vitaal genoeg aan het leven beginnen.

Met Bovic willen wij de uitval per bedrijf aanpakken om zo uiteindelijk de landelijke biggensterfte te beperken. Wij streven erna om dit te realiseren middels een eerlijk, betrouwbaar maar bovenal puur natuurlijk product.

“Dankzij BovicBoost krijgen de biggen een kickstart die ze nodig hebben om te overleven waardoor u als veehouder dus een maximale opbrangst zal genereren.”

Onze producten

Bovic biedt eerlijke, betrouwbare maar bovenal puur natuurlijke producten aan. Wilt u meer te weten komen over onze producten, neem gerust contact met ons via het contactformulier of middels de telefoon op nummer +31620147561.

Doseerspuit

Speciale spuitkop om 2cc te spuiten. Draai de spuit op de fles en houdt deze vervolgens op de kop om te gebruiken. Na gebruik schoonmaken met water.

BovicBoost 125ml

Geeft biggen de kickstart die ze nodig hebben. 100% colostrum concentraat zonder toevoegingen. Inhoud: 125ml. Schudden voor gebruik.

Beperk uw biggensterfte met BovicBoost van Bovic

Shop BovicBoost